Sumber: Yatie
Bahan-bahannya:
4 biji pisang montel - (kalau pisang emas/kecil guna 8 biji)
4 biji telur
200 ml minyak masak
1/2 cwn gula pasir
2 cwn tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk baking soda
Sedikit garam
Cara menyediakannya:
1. Lenyek pisang bersama garam dan gula.
2. Setelah itu masukkan telur yang dipukul sedikit.
3. Masukkan pula tepung yang diayak bersama baking powder dan baking soda.
4. Masukkan pula minyak sedikit-sedikit dan gaul sebati.
5. Sementara itu, panaskan pengukus dan balut kain penutupnya.
6. Sapu acuan kecil-kecil dengan sedikit minyak di sekelilingnya.
7. Masukkan 3/4 adunan tadi dan kukus selama 15 minit.
8. Kalau guna loyang besar, kukus selama 40 minit.
No comments:
Post a Comment